Flashmob 30/4: Dromend van een Brussel zonder seksuele intimidatie en geweld

Een grote dank u! aan iedereen die deelnam aan onze eerste ‘flashmob’ op maandag 30 april in het Centraal Station! 

De slogan van deze flashmob was: Ik droom… van een Brussel zonder seksuele intimidatie en geweld”.

En dat was inderdaad wat we deden. We waren aan het ‘dromen’. Ons teamlid Anna wandelde als eerste naar de zij-ingang van het Centraal Sation, ze begon in de lucht te staren en bevestigde een papier op haar schouder met de woorden: “Ik droom… van een Brussel zonder seksuele intimidatie en geweld. Denk je dat dit mogelijk is? Kom dan naast me staan.”

 

 

Twee andere “dromers” kwamen erbij staan, staarden omhoog, mijmerend, in een dagdroom over een vriendelijker Brussel waar iedereen zich opnieuw veilig kan voelen, zonder een angst om lastiggevallen, beledigd of aangevallen te worden. Vijf anderen kwamen erbij.

… en dan de hele bende van aanwezige deelnemers. Daar stonden we 5 minuten lang, dromend, observerend, kijkend naar voorbijgangers die halt hielden en onze drietalige boodschappen begonnen te lezen. Sommigen onder hen knikten goedkeurend, anderen bleven even staan, afwachtend, zich afvragend wat er zou gebeuren.

 

En toen gingen we allemaal uit elkaar, even snel als we gekomen waren…

… na een tijdje kwamen we terug, met onze gloednieuwe banner, opdat we een dialoog met omstanders konden aangaan en zodat we samen ideeën konden verzamelen over wat we kunnen doen om het probleem van seksuele intimidatie op straat in Brussel te bestrijden…

We praten met een aantal mensen, en vele interessante discussies kwamen aan bod, ze gaven ons nieuwe ideeën en energie en versterkten onze motivatie om verder te gaan met de strijd!

 

Nogmaals bedankt aan alle vrijwilligers, aan onze Outrage! vrienden en iedereen die er was om ons te helpen, dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder jullie!

 

 

In onze volgende post delen we met iedereen een aantal ideeën die we verzamelden op de notabriefjes die we uitdeelden!

(Foto’s van Patsy en Nina)

Share this

Geen Antwoorden

De reacties van de auteur zijn in een donkergrijze kleur zodat je de auteur posts tussen de reacties eenvoudig kan terugvinden.

Reageer

Powered by WordPress