Anoniem: “Als ik zo’n 5 meter voorbij ben, hoor ik een mannenstem: ..”

Te voet op weg naar mijn werk. Jeansbroek, topje met een trui erover. Rugzak op de rug, handtas en vestje aan de arm.
Ik wandel voorbij het terras van een café. Een groepje van ongeveer 5 mensen zit daar. Minstens 1 vrouw daarbij. Als ik zo’n 5 meter voorbij ben, hoor ik een mannenstem: “Da’s een schoon poepke, se!”

I've got your back!
19+

Author:

One Response

Author comments are in a darker gray color for you to easily identify the posts author in the comments

 1. hollaback! brussels says:

  Beste Anoniem,

  Bedankt om je verhaal hier te delen. We vragen ons af hoe je reageerde tegen die opmerking, we vinden het vreselijk dat bepaalde mannen vinden dat ze het recht hebben van zomaar te onpas vulgaire opmerkingen te uiten naar elke vrouw die ze zien passeren. Alsof elke vrouw die buitenkomt op straat publiekelijk bezit is. Sommige mensen vergeten vaak dat vrouwen ook mensen zijn en dat dit soort opmerkingen kunnen kwetsen.

  We willen je laten weten dat wij en vele anderen achter jou staan en dat het erg belangrijk is om hier te hollaback-en omdat je zo het probleem in kaart brengt. Vrouwen moeten hier ook samen sterk in staan en optreden als ze seksuele intimidatie zien gebeuren. Die vrouw in dat gezelschap had erop moeten wijzen dat je zoiets niet doet of zegt.

  We willen je graag een aantal tips meegeven, als je de moed voelt om te reageren tegen je lastigvallers:
  http://brussels.ihollaback.org/nl/support/stop-lastigvallers-tips/

  Aarzel zeker niet van hier te blijven Hollaback-en, velen zullen je verhaal uiteindelijk lezen en het zal hun mening veranderen over wat ‘seksuele intimidatie’ nu net betekent. Sommigen zullen proberen te begrijpen hoe het voelt om in jouw schoenen te staan, anderen zullen voelen dat ze niet alleen zijn of dat het niet hun fout is wat hen overkomen is.

  Onze steun en allerbeste groeten,

  Jouw Hollaback!Brussel team

Leave a Reply

Powered by WordPress